Coachingsmethoden

Emotional FreedomTechniques (EFT)


EFT is een specifieke tak binnen de energiepsychologie. Deze methode is gebaseerd op een combinatie van principes uit de oude Oosterse geneeswijzen en de moderne Westerse psychologie. Er wordt gericht gewerkt met het lichaam, emoties, gedachten, het zenuwstelsel en het fijne energienetwerk (meridiaan systeem) dat door ons lichaam stroomt. EFT-therapie is een snelwerkende methode voor het oplossen van emotionele klachten en fysieke stress. Door zachtjes op een aantal acupressuurpunten te kloppen, terwijl de focus gericht is op de oorzaak van de stress of emotionele spanning, wordt er een kalmerend signaal naar de hersenen gestuurd. Dit stimuleert de relaxatierespons van het lichaam waardoor je ontspanning ervaart. Wanneer dit gebeurt, terwijl je contact hebt met je negatieve herinnering of je heftige emotie, kan dit verwerkt worden en zal je steeds meer innerlijke rust ervaren.

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

 

NEI is een methode die zich richt op het duurzaam opheffen van klachten en problemen zodat blokkades en belemmerende factoren kunnen worden losgelaten. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen maar het aanpakken en opheffen van het probleem zelf.

De NEI -methode gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Die emotionele oorsprong wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. De onbewuste informatie wordt in je lichaamscellen opgeslagen. Deze informatie oefent ongemerkt invloed uit op je dagelijks functioneren en kan voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van de computer. Alle antwoorden en informatie is opgeslagen en voorhanden. De (genees)kunst is om bij die informatie te komen.

Via NEI wordt dus gezocht naar de oorsprong en het moment van ontstaan.

Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Zo komt de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechterhersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn slechts enkele sessies nodig. Het is niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm. Door deze zachte manier van werken is NEI ook heel geschikt voor kinderen.

Er wordt gebruikt gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhalingstechnieken. Daar waar nodig is kunnen er ondersteunende middelen vanuit homeopathie, Bachremedies of fytotherapie worden geadviseerd.

Gelaatkunde Analyse

 

Aan de uiterlijke gezichtskenmerken is het mogelijk persoonlijke kenmerken te analyseren. Simpel gezegd je kunt alles aflezen van het gezicht en dat levert belangrijke informatie op.

Gelaatkunde is er om jezelf en je omgeving beter te begrijpen, door naar de vorm van het gelaat en lichaamsbouw te kijken. Door je houding en gedrag daarop af te stemmen is de verbinding met mensen om je heen gemakkelijker te maken.

Aan het gelaat kun je aflezen wat de valkuilen en kwaliteiten zijn. Hoe het gesteld is met de gezondheid. Energetische klachten, gedragsproblemen of conflicten in het systeem zijn door gelaat analyse makkelijker te achterhalen en bespreekbaar te maken.

Psycho-dontische Analyse volgens Dr. Edelmann


Dr. Edelmann onthult de psychologische verbanden tussen het gebit als geheeld, en iedere tand afzonderlijk. Het gebit verteld een psychologische boodschap waarvan bijna niemand zich bewust van is. Iedere kies en tand bevat informatie over het verleden. Kiespijn is niet alleen een signaal van pijn maar bovenal een signaal dat de gezondheid onder druk staat. Is het pech of wil de tand waarop je gevallen bent jou iets vertellen? Welke organen of chakra’s staan in verbinding met iedere tand en kies? Psychodontie is een blauwdruk van jouw leven. Door de tanden en hun stand te “lezen” geeft dit inzicht in en informatie over wie je bent. Onze tanden vertellen in code onze levensloop en levensgebeurtenissen.

De aanpak van Dr. Edelmann staat op gespannen voet met de werkwijze van huidige tandheelkundige wereld. De interpretatie van gebitsklachten en de aanpak is holistisch. Het verwijderen van een tand, het trekken van een kies geeft altijd een verstoring in het lichaam. Een wortelkanaalbehandeling past niet in zijn holistisch principe.

Beeldtaal therapie


​Beeldtaal therapie is een vorm van individuele psychosociale teken therapie die zowel voor volwassenen als kinderen geschikt is.
Tekenen brengt wat innerlijk leeft, naar buiten. Als je het getekende beeld durft toe te laten, werkt dit bevrijdend.

Hierbij moet niks, maar alles mag. Gewoon de beweging of het beeld neerzetten, zoals het in je opkomt of aanvoelt.

De tekening kan op verschillende manieren tot uiting komen. Dit kan intuïtief vanuit het onderbewustzijn of het beeld komt op papier na een specifieke opdracht. Je kiest je eigen kleuren en je volgt het potlood volgens jouw gevoel. Er kunnen zich steeds nieuwe gedachten of gevoelens aandienen. De tekening is een plattegrond van je bewustzijn, we 'lezen' deze als een spiegel van jezelf. Je laat daarmee zien, wie je bent, hoe je in het leven staat, wat je zou willen doen en vooral wat je voelt en denkt.

Door middel van het stellen van vragen over de tekening, komen verhelderende inzichten naar boven, die jou weer een stap verder kunnen brengen naar je doel of oplossing van een klacht of probleem. We doen dit 'lezen' van de tekening samen. Dit is een verhelderend, vaak confronterend maar uiteindelijk een helend proces.

Aan het einde van iedere sessie is het belangrijk om de balans op te maken: wat voor inzichten heb je gekregen over je klacht of probleem en hoe ga je de ervaringen die je hebt opgedaan vertalen naar het dagelijks leven? Wat ga je ermee doen om je situatie te veranderen? Op deze manier begint het proces waarbij je je bewust wordt van je eigen handelingen, gedrag en patronen. Vervolgens sta je voor de uitdaging om met deze nieuwe kennis en inzichten je leven opnieuw te organiseren. Dit kan een pittig transformatieproces zijn dat enige tijd en energie  in beslag gaat nemen.

Script- As Methode


Grote schoonmaak in je hoofd

 

Met de SAM techniek wordt er schrijvend en kleurend, emotionele puin opgeruimd in het hoofd.

Hoofd en gevoel gaan samenwerken en er komt meer evenwicht. Je hersenen worden gedeprogrammeerd, alles wat je belemmert, wordt harmonisch herschreven.

Wat jou helpt, wordt geactiveerd. De hersenen gaan daardoor evenwichtig functioneren. Je hart en je verstand gaan samenwerken, met als resultaat dat de angstgevoelens verdwijnen en er ruimte komt voor een liefdevol leven.

 

Dit hele proces gebeurt in 7 stappen verspreid over verschillende sessies. Tussendoor krijg je huiswerkopdrachten.

De 7 stappen:

Stap 1: Kleuren en schrijven van je eigen emoties.

Stap 2: Bewust worden, benoemen van je emoties en frustraties.

Stap 3: Inzicht, hier ontdek je hoe jij geleerd hebt wat liefde is.

Stap 4: Vergeven, jezelf en de anderen, je innerlijke kracht ontdekken. 

Stap 5: Dankbaar zijn voor wat er in je leven gebeurt, dit geeft vreugde.

Stap 6: Affirmatie, we brengen ons naar eens staat van gelukzaligheid, de ompoling naar het positieve.

Stap 7: Verbranden van je tekeningen en dan verder in licht en liefde.